Skip to content

Onze projecten

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. 

Nieuwe projecten

Bekijk hieronder onze laatste projecten. Hier vind u ook de meest recente informatie en de contactgegevens over dit project. Wilt u liever direct contact met ons opnemen bel dan 053-5744577 of 06-57763899 of gebruik ons contactformulier.

Hunkemöller-terrein Hilversum Ca. 300 woningen

Herontwikkeling Hunkemöller-terrein, Hilversum
(foto’s ter illustratie)

Eind 2018 is investeerdersgroep Tecta in het bezit gekomen van het Hunkemöller-terrein in Hilversum. In de rol van gedelegeerd ontwikkelaar is Bijont verantwoordelijk voor het totale projectontwikkelingsproces. Tecta heeft de keus voor Bijont gemaakt vanwege haar expertise op het gebied van projectontwikkeling, beheer, bouwkosten, woningbouw en participatie. Bijont waarborgt een goede samenwerking tussen alle betrokken partijen.

Het voormalig distributiecentrum ligt in de spoorzone vlak bij het centrale station en is daarmee een gewilde locatie. Het omvangrijke terrein wordt ontwikkeld tot woon-, werk- en leefgebied. De gebiedsagenda van de gemeente Hilversum beoogt de bouw van circa 300 woningen en een programma voor het realiseren van 500 extra arbeidsplaatsen, naast het scheppen van commerciële en maatschappelijke voorzieningen. In dit project wordt dan ook samengewerkt met maar liefst 20 partijen, zoals bewonersorganisaties, bedrijven, woningeigenaren en corporaties.

De Architekten Cie ontwerpt de nieuwe ontwikkeling welke wordt vormgegeven door hoogwaardige architectuur. Het terrein wordt getransformeerd tot een aangename plek voor ontmoeting en verblijf. Het plan biedt ruimte aan groen, wonen, levendigheid, werken en andere creatieve bedrijvigheid.

Het Nije Huys, Vriezenveen 10 levensloopbestendige appartementen en een commerciële ruimte

Centrum, Vriezenveen

Een prachtige herontwikkeling op het mooiste plekje in het centrum van Vriezenveen. De voormalige slagerij Nijeboer en het woonhuis (op de hoek van het Westeinde en de Almeloseweg) gaan plaatsmaken voor een gloednieuw duurzaam gebouw. Er komt een appartementencomplex met tien levensloopbestendige koopappartementen en een commerciële ruimte op de begane grond. De ontwikkeling past bij het karakter en de schaal van Vriezenveen en zal een positieve invloed hebben op de aantrekkelijkheid en dus toekomst van Vriezenveen. De inpassing zal het centrum van Vriezenveen verfraaien.

Verkoop start 17 juni 2021, de nieuwbouw begint naar verwachting eind 2021.

Lunette-eiland Zutphen 20 nieuwbouwwoningen en 9 appartementen

Start verkoop eind 2021/begin 2022.

Bijont heeft – in nauwe samenwerking met Aannemersbedrijf Kuipers uit Langeveen – ‘Lunette-eiland’ in Zutphen verworven van het Rijksvastgoedbedrijf. Het eiland is 12.300 m2 groot.

‘Lunette-eiland’ ligt in het Waterkwartier in de kern van Zutphen, ongeveer een kilometer ten zuidoosten van het oude stadscentrum, naast de nieuwbouwlocaties ‘Lunettentuin’ en ‘Hart van de Wijk’

Op de locatie stond tot voor kort de voormalige jeugdgevangenis, die in de periode 1882-1883 is gebouwd als strafgevangenis. Bij de aanleg van de grachten om het gevangeniscomplex, die nog aanwezig zijn, is gebruik gemaakt van oude vestinggrachten.

In 2008 werd de jeugdgevangenis definitief gesloten. In 2017 is het grootste gedeelte van de voormalige jeugdgevangenis gesloopt. Een deel van de aanwezige bebouwing is blijven bestaan (de directeurswoning en de vijf voormalige dienstwoningen).

Momenteel wordt er gewerkt aan een mooie passende invulling voor deze locatie.

Transformatie school De Sleutel, Vroomshoop 8 levensloopbestendige schoolwoningen en 12 startersappartementen

Vroomshoop
Splinternieuw wonen in een oude school, hoe uniek is dat? Het voormalige schoolgebouw De Sleutel van de gemeente Twenterand wordt door ons getransformeerd tot 8 duurzame levensloopbestendige woningen. Daarnaast komen er op de locatie waar nu de sporthal staat twaalf appartementen geschikt voor starters, alleenstaanden en jongeren.

We zijn momenteel nog volop aan het tekenen, rekenen en verbeteren van de plannen om De Sleutel om te toveren tot een prachtig woongebouw. Het gebouw wordt functioneler gemaakt door de indeling iets te wijzigenen, maar het kenmerkende uiterlijk blijft behouden. Daarnaast gaan we allerlei duurzame technieken toepassen, zo wordt het gebouw toekomstbestendig.

Net als architectuur, speelt ook de natuur en groen een belangrijke rol. Bijont laat dan ook een aantrekkelijk inrichtingsplan maken voor de openbare ruimte. De oude speelplaats wordt getransformeerd tot prachtige gezamenlijke groene binnentuin.

Cafe Miets Albergen Nieuw project in ontwikkeling

Ootmarsumseweg, Albergen
Café Miets, een bekende pleisterplaats pal aan de N349, aan de Ootmarsumseweg in Albergen, is onlangs verworven door overbuurman Aannemersbedrijf Scholte op Reimer en BijOnt – Bijzonder Ontwikkelen. Momenteel wordt er gewerkt aan een mooie passende invulling voor deze locatie.

In uitvoering

Bekijk hieronder onze laatste projecten. Hier vind u ook de meest recente informatie en de contactgegevens over dit project. Wilt u liever direct contact met ons opnemen bel dan 053-5744577 of 06-57763899 of gebruik ons contactformulier.

Het Hoikinck Weerselo 10 levensloopbestendige woningen

Het Hoikinck Weerselo

Op een centrale locatie, op loopafstand van het dorpshart van Weerselo, ontwikkelt Bijont – Bijzonder Ontwikkelen – nieuwbouwplan ‘Het Hoikinck.

Een kleinschalig plan met in totaal tien karakteristieke, levensloopbestendige woningen: vrijstaande en geschakelde woningen. ‘Het Hoikinck’ wordt gerealiseerd op het terrein van ‘Het Hoikinck’ en de voormalige huishoudschool ‘Sancta Maria’. Een welbekende, want historische locatie voor de inwoners van Weerselo en omgeving.

Het voormalige schoolgebouw wordt gesloopt. Met de ontwikkeling van de tien klassieke huizen krijgt de locatie een mooie, nieuwe bestemming en een kwalitatief hoogwaardige uitstraling. De woningen zijn geschikt voor jong en oud en worden omzoomd door groen.

Grotestraat 30, Almelo 12 appartementen

Grotestraat Almelo

In ontwikkeling en binnenkort in de verkoop.
12 appartementen in het centrum van Almelo

Nadere info via Tijdhof Hobema Oldenzaal

Afgeronde projecten

Dit is een selectie van onze afgeronde projecten. Hier zijn we trots op en we laten ze graag zien, maar zijn helaas niet meer te koop.

Het Kalmoes Kampen 7 seniorenwoningen

Florapark Almere 28 woningen in Almere Buiten

Stakenbeek Oldenzaal 2 woningen

Venenpark Deventer 7 woningen

Ripperdastraat Enschede 6 monumentale villa’s voor wonen en werken

Het Behouden Huys Almere 20 woningen In Columbuskwartier Almere

Waterveld Borne 6 woningen voor senioren (55+)

Kompas Almere 15 rijwoningen in Columbuskwartier, Almere-Poort

De Rembrandt Nijmegen Vrijstaande woning in Lent (Nijmegen)

Het Behouden Huis Borne 4 woningen, twee-onder-een-kap

Het Veldhuis Borne 8 woningen, twee-onder-een-kap

Studies

BijOnt wil zijn naam als Bijzonder Ontwikkelaar graag waarmaken door zich naast nieuwbouw ook met bestaande bouw bezig te houden. Wij werken dan ook regelmatig mee aan het behoud van ons erfgoed.

Almere Appartementencomplex inbreiding

In een bestaande omgeving een nieuw gebouw situeren, in dit geval een kleinschalig appartementencomplex in Almere.

Ontwerp: Architectuurstudio Alexander Gathier

 

Watertoren Enschede Hergebruik met woonfunctie

Doel is dit landmark, dit beeldbepalende gebouw, dat al enkele decennia buiten gebruik is, voor verder verval te behoeden. Door het een woonfunctie te geven en in zijn oude glorie te herstellen kan het voor de stad behouden blijven. Onze visie is dat wonen en wooncomfort heel goed te realiseren zijn zonder het karakteristieke, monumentale uit het oog te verliezen. Wij staan voor het hergebruik van industrieel erfgoed: met gevoel voor behoud van het oude en met innovatief oog voor het nieuwe.

Dus: behoud, ontwikkeling en exploitatie.

Madoeraschool Enschede 8 schoolwoningen

Karakteristieke school uit de jaren ’20-30. Hierin zijn 8 schoolwoningen gecreëerd van 60-80-100 m2. Uitgangspunten: versterken markante karakter, levensloopbestendig, energieneutraal, toekomstwaardig.

Renovatie RIPPERDASTRAAT 9 T/M 21 6 markante woonhuizen/kantoorruimte

Midden in de stad, op een belangrijke stedelijke zichtlocatie, bevindt zich de Ripperdastraat met prachtige grote herenhuizen. Bijont heeft deze historische woningen zoveel mogelijk terug in de oude staat gebracht. De allure van deze woonhuizen uit de bloeiperiode van Enschede als textielstad is ongekend.
De renovatie is in 2020 afgerond

Voor meer informatie bel ons 053-5744577 of 06-57763899 of gebruik ons contactformulier.