Skip to content

Over ons

Bijont is een middelgrote vastgoed ontwikkelaar. Wij kiezen onze projecten met zorg en zetten ons in voor elke stap in het proces. Daarbij maken we gebruik van onze jarenlange ervaring met bouwbedrijven, gemeentes en architecten.
Door een brede en persoonlijke aanpak bereiken we, samen met u, gegarandeerd het meest optimale resultaat.

Onze passie is inspirerende en duurzame leefomgevingen bedenken én ontwikkelen. 

Over ons

Bijont is een middelgrote projectontwikkelaar: van kleinschalige woningbouwplannen tot duurzame gebiedsontwikkeling of omvangrijke herstructurering. Veelal nieuwbouw, maar ook transformaties. Onze passie is inspirerende en duurzame leefomgevingen bedenken én ontwikkelen. Onze gebouwen bepalen hoe het dorp of de stad eruit ziet. Nu, morgen en de komende decennia. Wij kleuren het leven en geven een omgeving vorm. Maar veel meer nog kleuren we de levens van de mensen die in onze huizen en gebouwen wonen en werken.

Geen van die levens is standaard, dat maakt ons ontwikkelwerk spannend en uitdagend. Onze huizen en gebouwen zijn stuk voor stuk bijzonder. Origineel. Verrassend. Vanwege de kavel, vanwege het beschikbare budget of vanwege de gecompliceerde opdracht en belangen.

Wij besteden onze tijd aan esthetiek, de bouwmaterialen, de duurzaamheid en de details. Aan het zoeken van originele locaties en het ontwerpen van bijzondere gebouwen. Aan het vinden van een herbestemming voor een gebouw waarvan we vinden dat het absoluut moet blijven en nog eens 100 jaar meekan. Aan uw tevredenheid.

We werken met gerenommeerde architecten en aannemers met een enorme staat van dienst. Die focus zit in al onze projecten. Of we nu industrieel erfgoed een volgende leven schenken, of onbenutte ruimte in de stad voor het eerst invullen.

Bijont heeft het bijzondere vermogen om alle disciplines samen te brengen op het gebied van techniek, mensen, creativiteit, expertise van de markt, bouwkosten, duurzaamheid en architectuur.

Transformatie

Steeds vaker neemt transformatie de rol van nieuwbouw over. Bestaande gebouwen krijgen een tweede leven en bieden ruimte voor verrassende huisvesting. Transformatie van gebouwen is een proces van creativiteit, draagvlak verwerven en commerciële kansen benutten.

Transformeren en renoveren staat bij Bijont voor het doordacht upgraden van vastgoed. Met transformaties – in opdracht of op eigen risico – spelen we niet alleen in op het bouwkundig toekomstbestendig maken van gebouwen. We geven panden of terreinen een compleet nieuwe invulling. We zijn daarin creatief en denken in oplossingen.

Het gaat vooral om goed luisteren en ons boerenverstand gebruiken. En vasthouden aan de kwaliteit die ons voor ogen staat.

Transformatie van gebouwen is een proces van creativiteit, draagvlak verwerven en commerciële kansen benutten.

Duurzaam ontwikkelen is een continue proces met voordeel voor het milieu én de bewoners.

Duurzaam in ontwikkelen

Mensen zijn zich steeds bewuster van het milieu. Bovendien worden er met oog op de toekomst steeds hogere eisen gesteld. Vanuit onze visie op duurzaamheid ontwikkelen ​e​n bouwen we duurzame woningen​ en gebouwen​. Want bij Bijont vinden we het belangrijk om rekening te houden met de wereld om ons heen.

Ons vastgoed wordt van alle gemakken voorzien,​ is​ kwalitatief hoogstaand en indien gewenst zelfs energieneutraal.

We maken duurzame keuzes ​voor onze gebouwen en ​in het gebruik van installaties en materialen. We hanteren bovendien maatregelen die niet alleen goed zijn voor het milieu, maar ook voor de portemonnee van opdrachtgevers en eindgebruikers. Zo hebben we ervaring in het ontwikkelen en bouwen van energie ​zuinige en energie​neutrale woningen die zijn voorzien van duurzame installaties, zoals warmtepompen, zonnepanelen en warmte-koudeopslag.

Meer weten? Bel ons 053 5744577

30+ Afgeronde projecten

1500+ Tevreden bewoners

Award SHSEL Erfgoedprijs 2018